Környezettudatosság

Fogalma:
“A környezetvédelem az a társadalmi tevékenység, amely az emberi társadalom által saját ökológiai létfeltételeiben saját maga által okozott károsodások megelőzésére, a károk mérséklésére vagy elhárítására irányul. Másrészt ideológia, filozófia és mozgalom is. Maga a fogalom egyként jelenti azt a gondolatkört, mely szerint az emberiség felelősséget visel és persze függ is az őt körülvevő környezettől és azt a mozgalmat is, mely a különböző természeti és épített környezeti értékek megőrzéséért, annak élhetően és használhatóan tartásáért küzd. A környezetvédelem hasonlóságokat mutat a természetvédelemmel.”

Papír szatyor:

Üzletünkben megszüntettük a hagyományos zacskók használatát, helyette áttértünk a papír alapú zacskókra. Amennyiben papírtáskát kíván vásárolni, ennek az ára 80 Ft.-

További tippünk: Használj szövet bevárásló szatyrot. Ezek többször felhasználhatók így még pénzt is spórolsz és a környezetedre is ügyelsz.

Kartondoboz:
Igyekszünk a kartondobozokat többször felhasználni! Árubeszerzéskor nagyobb mennyiségű kartondoboz halmozódik fel, melyet 1-2 napra kitszünk az üzlet elé, amelyet bárki, kérdés nélkül ingyen elvihet.

Szelektív hulladékgyűjtés:
Igyekszünk a hulladékot szelektíven gyűjteni, üzletünk mögötti utcában lehetőség van a szelektív hulladékgyűjtére.